Nyuszimesék

 

Misu egy kíváncsi kisnyuszi, aki a szüleivel él egy szép házban. Olyan, mint bármelyik gyerek. Sokszor dacos, rosszkedvű, nem szeret öltözni, gyakran kérdez, fél a vihartól, és mindig megmondja a véleményét. Közben nagyon szeret rajzolni, biciklizni, kirándulni, titkokat kifecsegni, a nagymamájával sütni-főzni. 

Rotraut Susanne Berner aranyos könyvében rövid történeteket olvashatunk arról, milyenek egy nyuszikölyök mindennapjai, és arról is, milyen kalandokat él át a felnőttek számára teljesen megszokott helyzetekben. A szerző maga illusztrálta a kötetet, amelyet Győri Hanna fordított magyarra, szerkesztője Kovács Eszter volt. Főleg akkor érdemes kézbe venni, amikor a gyerekek "csak egy mesét" kérnek a délutáni vagy az esti elalvás előtt. Nálunk már évek óta nagy kedvenc, és örülünk, amikor ebből kell olvasni, mert a mesék szórakoztatva tanítanak. Például arra, hogy a fogmosás nagyon fontos, ha pisilni kell, indulj el időben, és megéri türelmesnek lenni, még ha nehéz is. 

Az idén húszéves eredeti kiadásnak azóta két folytatása is megjelent magyarul. Hamarosan ezekről is írok majd. Addig ismerkedjetek Misuval és az ő világával!


A kötet adatai: Rotraut Susanne Berner: Misu, a kisnyuszi. Nyúlfarknyi történetek. Pozsonyi Pagony Kft., Budapest, 2016.



Megjegyzések